Historien om - Triatlon Gjølgavatnet

Søk
Gå til innhold

Hovedmeny:

Historien om

Om Løpet

Triatlon har sitt opphav fra Hawaii i 1978, da en liten gruppe marinesoldater ikke ble enige om hva som var den tøffeste idretten. En tidlig morgen sto de på stranden, klare for utfordringen: 3,8 km svømming, deretter 180 km sykkelritt og avslutningsvis skulle det løpes maraton på 42,2 km.
Fortsatt holdes Ironman verdensmesterskapet hvert år på Hawaii, men nå er det svært vanskelig bare å bli blant de 1700 kvalifiserte til dette stevnet. Det er mange forskjellige distanser, 1500 m svømming, 40 km sykling og 10 km løp var første gang på OL-programmet i Sydney år 2000. Det avholdes også konkurranser over kortere distanser.
I Norge er Norseman Xtreme Triathlon den hardeste varianten. Denne består av 3,8 km svømming i Hardangerfjorden, 180 km på sykkel fra Eidfjord til Tessungdalen og 42,2 km løping via Rjukan til Gaustadtoppen. Totalt er konkurransen på 226 km og har en høydeforskjell på rundt 5000 meter.
Nå har du mulighet til å delta i et nytt triathlon; Triathlon Gjølgavatnet.

Kilde: Wikipedia


Triathlon Gjølgavatnet
Triathlon Gjølgavatnet ble skapt i 2007 da Amund og Øystein Dypvik Rødsjø, skulle arrangere en sammenkomst for familie og naboer.

Dette skulle være en sammenkomst der konkurransen i seg selv ikke var så viktig, det var deltakelsen som sto i hovedsetet. Tankene begynte å florere, og etter kort tid øynet vi en mulighet til å gjøre noe større ut av arrangementet. Vi kunne få med flere og lage et løp for alle som vanligvis ikke kaster seg med på idrettsarrangement.

Annonser i aviser og en enkel hjemmeside gjorde at vi første år 2007 fikk 38 deltakere. Både for deltakere og arrangører gav det mersmak og det ble kunngjort at dette var noe som skulle fortsette også kommende år.

Triathlon Gjølgavatnet er for alle som ønsker å delta på en konkurranse, der resultat ikke settes i lyset. Alle premier som blir gitt ut er uttrekkspremier og alle har lik mulighet til å vinne. Dette er et arrangement for alle som vil løpe så støvet fyker, og for alle som vil løpe der støvet har lagt seg pent på bakken igjen. Selv om du tror at idrettsarrangement er et sted du ikke har noe å gjøre, frykt ikke, Triathlon Gjølgavatnet er idrettsarrangementet der du må være!


 
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen